Spelregels

Laddercompetitie 2020

 1. De laddercompetitie staat open voor ieder SVS lid. Dames krijgen in een wedstrijd tegen heren altijd 5 punten per set voorsprong. Als de competitie een succes blijkt te zijn zullen we voor 2021 nadenken over een soort classificatie, om het voor iedereen zo eerlijk mogelijk te maken en iedereen de kans te geven bovenaan te eindigen.
 2. Bij de aanvang van de ladder krijgen de deelnemers een willekeurige positie, op basis van random nummers is iedereen ingedeeld. Hierover kan niet worden gecommuniceerd.
 3. Iedereen kan te allen tijde starten met de laddercompetitie. Nieuwe leden starten onderaan de ladder.
 4. Jeugdleden kunnen zich voor de laddercompetitie aanmelden indien zij toestemming hebben om met de senioren mee te trainen en te spelen.
 5. Men kan iedere andere deelnemer uitdagen die 1 plaats hoger op de ladder geplaatst staat.
 6. Als de uitdager de wedstrijd verliest, blijft de ladder ongewijzigd.
 7. Als de uitdager de wedstrijd wint stijgt hij 1 plaats, dat wil zeggen hij wisselt positie met diegene die 1 plaats boven hem/haar staat.
 1. Wedstrijden worden gespeeld naar 2 gewonnen sets volgens de officiële regels.
 2. Een speler die verliest mag pas na 7 dagen de winnaar opnieuw uitdagen.
 3. Een verandering in de piramide naar aanleiding van een gespeelde wedstrijd wordt binnen 48 uur per mail doorgegeven aan de secretaris via secretaris@svsbadminton.nl.
 4. Wedstrijden van de laddercompetitie vinden alleen plaats bij voldoende speelgelegenheid, dat wil zeggen lege banen in de sportzaal. Indien de banen bezet zijn, kan er aan het eind van de avond worden gespeeld.
 5. Een uitdaging mag niet worden geweigerd. Je mag wel de overwinning schenken.
 6. Als je wordt uitgedaagd moet de wedstrijd binnen 2 weken worden gespeeld op een reguliere speelavond, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn die dit verhinderen (bv vakantie, ziekte, blessures).
 7. Bij blessures en overige situaties of vraagstukken beslist de ladder-coördinator (de competitieleider – Frank Borkent, competitieleider@svsbadminton.nl).

Speeltijden

We houden natuurlijk rekening met elkaar

Woensdag en vrijdag

Er kunnen wedstrijden voor de laddercompetitie worden gespeeld als er een baan vrij is en er geen medespelers staan te wachten. Bij voorkeur doen we dit aan het einde van de speelavond.
Als er wedstrijden voor de reguliere competitie worden gespeeld hebben die altijd voorrang.